7 april 2015

Pestival

Door Dominique Flink

Een verrijking: het Pestival

Afgelopen weekend ben ik naar het Pestival in Hardewijk geweest.  Het Pestival was een inspirerende dag voor professionals, met lezingen, workshops, ontmoetingen en een verbinding om op een nieuwe manier naar het thema pesten te kijken.

Er was keuze uit 7 workshops. Ik vond het Pestival een verrijking op kindercoaching. Zelf heb ik de workshop ‘’ Krachtig met Gedachte – Kracht ‘’ en ‘’ De functie van pesten’’ gevolgd.

De workshop ‘Krachtig met Gedachte-Kracht’ werd gegeven door Nicole Hage, schrijfster van het kinderboek Gedachte-Kracht. Tijdens de workshop heb ik ervaren hoe je Gedachte – Kracht kunt gebruiken om je innerlijk sterk te voelen. Het boek Gedachte – Kracht helpt om vrolijker te worden en om rustiger te worden in je hoofd.

Tussen de workshops door heeft Dj Kristo met een confronterende, zelfgeschreven rapnummer duidelijk gemaakt dat pesten niet cool is. ‘Je hebt je eigen keuzes en loopt niet mee, beter vrienden maken dan iemand afmaken, alleen jij kunt verandering veroorzaken’.

Het project Let me know
De bedoeling is om dit bandje te verkopen aan iedereen die tegen pesten is en zeggen “Let me know “. Mensen willen graag helpen maar vaak zie je niet wat er speelt, wie er gepest wordt. Door het dragen van het bandje laat je zien dat je niet alleen tegen pesten bent maar dat je er ook wilt zijn voor degene die gepest wordt.

let-me-know

Wat vind jij van deze initiatieven?

Noem in het commentaarveld hieronder jouw mening.

Als dit artikel interessant is voor mensen in jouw netwerk, wil je het dan ‘delen’ door op één van de social media knoppen hieronder te klikken?