5 augustus 2014

Echtscheiding

Door Dominique Flink

Echtscheiding, van alles twee

De veilige plek nSVxrYUwaar jij bent opgegroeid, biedt jou een basis om te groeien, te ontwikkelen en te bloeien tot een mooi persoon! Als de ouders dan gaan scheiden kan het kind het gevoel hebben deze veilige plek kwijt te raken.

De situatie waar gescheiden ouders van dromen is dat alles goed wordt geregeld, dat er geen lelijke woorden over elkaar worden besproken, dat de behoeften van het kind bovenaan staat etc. Nu de vakantie is begonnen is in het ouderschapsplan opgesteld hoeveel weken het kind bij de vader en de moeder is. Van het ouderschapsplan mag niet worden afgeweken. Eens besloten is besloten en ieder jaar wordt er gerouleerd wie als eerste van de ouders is die op vakantie gaat.

Nu is de ideale situatie dat afspraken altijd worden nagekomen, dat er geen problemen zijn, dat het kind het naar zijn zin heeft, maar dit is helaas niet altijd zo. Een scheiding is voor alle partijen vervelend. Helaas zijn toch vaak kinderen de dupe van echtscheidingen. Een mediator kan proberen een scheiding zo goed mogelijk te laten verlopen. Het is belangrijk dat kinderen goed worden begeleidt bij een scheiding.

 

Heeft iemand tips of trucs hoe kinderen het beste kunnen worden begeleidt bij echtscheidingen?

Noem in het commentaarveld hieronder de tips.

Als dit artikel interessant is voor mensen in jouw netwerk, wil je het dan ‘delen’ door op één van de social media knoppen hieronder te klikken?