Het is weer bijna buitenspeeldag!

Geen excuus om binnen te blijven op woensdag 10 juni, want dan is het weer Buitenspeeldag! Op deze dag wordt door heel Nederland verschillende straten voor het verkeer afgesloten. Het doel van de Buitenspeeldag is kinderen een hele middag veilig op straat te laten spelen. En daarbij is aandacht voor bewegen, samenspel en gezelligheid!

Nederlandse ouders vinden buitenspelen voor hun kinderen belangrijk. Uit Europees onderzoek blijkt dat we een van de koplopers zijn. Tegelijkertijd is er steeds minder veilige ruimte om te spelen. Het is van groot belang dat kinderen meer buitenspelen en sporten, omdat het onder andere bijdraagt aan meer sociale contacten tussen kinderen en tieners onderling en lichamelijke beweging wordt ook gelijk verbeterd. Niet alleen beleven kinderen aan buitenspelen volop vreugde en plezier, het levert ook een bewezen bijdrage aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van een kind.

3 tips om buitenspelen nog fijner te maken!

1. Een speelplek is fijner als deze schoon is en herkenbaar is als speelruimte.

2. Vriendjes uitnodigen.
Samen buitenspelen is samen op avontuur gaan!

3. Waterplezier.
Spelen met water is een van de favoriete bezigheden van veel kinderen.

Hou zeker deze kaart voor locaties bij jou in buurt in de gaten om te kijken waar jouw zoon of dochter zijn/haar energie kwijt kan!

Wat doe jij om buitenspelen te stimuleren?

Noem in het commentaarveld hieronder jouw antwoord.

Als dit artikel interessant is voor mensen in jouw netwerk, wil je het dan ‘delen’ door op één van de social media knoppen hieronder te klikken?