16 september 2014

Boosheid

Door Dominique Flink

Ik ben boos

Iedereen is wel eens boos. Boos, omdat je iets niet mag wat je graag zou willen, boos omdat je broertje of zusje je lievelingsspeelgoed kapot heeft gemaakt, boos omdat je moeder voor de zoveelste keer spruitjes heeft gekookt. Kortom,  er zijn genoeg redenen te bedenken waarom je boos kunt worden. Als ik zelf boos ben dan gaan de deuren iets harder dicht dan normaal.  Ik heb ook even tijd voor mezelf nodig om weer tot rust te komen. Verder probeer ik te voorkomen dat ik zo boos wordt dat ik mezelf niet meer onder controle heb. Zou je willen leren om op een andere manier om te gaan met als je boos bent? Een manier die voor jou goed en fijn voelt?  Beantwoord dan de onderstaande vragen voor jezelf.

3 vragen

Wat vind je fijn om te doen? Hoe voel je je dan? Waar wordt jij wel eens boos over? Wat voel en denk je dan? Kun jij een situatie noemen waarin jij iets heel graag wilde, wat niet kon of niet mocht? Hoe ben je hier toen mee omgegaan?   Iedereen is wel eens boos en dat is heel normaal, maar de manier waarop je er mee om gaat is voor iedereen anders.

Wat doe jij als je boos bent?

Noem in het commentaarveld hieronder hoe jij met je boosheid omgaat.

Als dit artikel interessant is voor mensen in jouw netwerk, wil je het dan ‘delen’ door op één van de social media knoppen hieronder te klikken?